Inför Veterinärbesöket

För många som har ett husdjur av något slag så har man kanske varit någon eller några gånger hos veterinären. Inför veterinärbesöket så gäller det att vara förberedd så gott det går. De flesta kliniker har en genuin kunskap och vana både med djur och ägare så hela flocken blir väl omhändertagen.

Innan man åker

Det är viktig att innan man åker kontaktar sin veterinär för att kolla upp hur pass nödvändigt det är att åka in. I vissa fall så kanske man själv inser det akuta med sin hund och åker direkt. Ett samtal med veterinär kan också lugna oroliga ägare. Det är också lättare när man fått prata och förbereda sig innan man åker iväg.

Första besöket

Skaffar man sig en valp så gäller det att den får de vaccinationer som hunden är i behov av.
Det är viktigt att man inte stressar upp sig själv inför det första besöket utan lugnt och stilla tar sin valp och åker dit. Har hunden något som inte verkar ok så gäller det att kontakta närmaste veterinärklinik för konsultation.

I väntan på kliniken

Det är viktigt att man är förberedd på att det kan ta tid hos en veterinär, var ute i god tid och se till att ta med något som hunden känner sig bekväm med. Det kan vara en filt som ligger i hundkorgen som gör att hunden känner sig trygg. Att sitta och vänta kanske inte alltid är det roligaste, ta med en bok att läsa eller spela något skoj i mobilen medans ni väntar på er tur. 

Rehabilitering

Om något hänt med er hund och varit tvungen att åtgärdas hos en veterinär så gäller det att i efterhand låta hunden rehabilitera sig allt enligt de regler som veterinären satt upp. Det kan vara så att sår ska rengöras eller att se till så att hunden inte är i såret och slickar. Det gäller att vår fyrbenta vän blir frisk så fort som det bara går och som matte och husse så är det vår uppgift att se till detta.