Min hunduppfödning

Det är inte konstigt att så många väljer att själva föda upp hundar hemma, man blir helt enkelt förälskad i en hundras. Hemma hos mig föder jag upp dvärgpudlar. Jag har helt koncentrerat mig på en och samma ras eftersom det blir bäst så, dels för hundarna, men också för de personer som önskar att skaffa sig en dvärgpudel.

Med hunduppfödning kommer ett stort ansvar, det handlar ju om liv som man ska ta hand om på bästa sätt, därför är det viktigt att följa regler. För att man ska kunna ha en uppfödning hemma är det väldigt viktigt att veta hur den typ av ras genetik ser ut, för att valparna ska hålla sig starka och friska. Man ska även ta reda på vilka sjukdomar som är vanliga för att förhindra att valparna får någon slags åkomma. När man väl ska sälja valparna är det viktigt att se till att de nya ägarna är rätt sorts personer. Man vill ju att valparna ska komma till ett hem där de får mycket omsorg, motion och inte minst kärlek.

Uppfödning av hundar på hemmaplan växer. Allt fler börjar intressera sig för att hålla på med det, antingen som en hobby sidan om det ordinarie arbetet, eller helt enkelt till att det blir ett heltidsarbete. Det är även många som avlar fram nya raser, det vill säga korsningar, men jag har valt att bara fokusera på uppfödning av dvärgpudel. Det är en mycket trevlig hundras som faller många i smaken. Det är en enkel, lättskött och social hund som tycker om att lära sig saker.

Det är ungefär 4 år sedan jag startade min uppfödning av dvärgpudlar hemma på min gård i Skåne. Det hela började med att jag hade två stycken dvärgpudlar, Lissy och Missy, som jag gillade enormt mycket. Jag började träna agility och märkte hur intresse för det växte, tills jag bestämde att starta upp en hunduppfödning. Jag har en väninna som har hållt på med uppfödning i ungefär 10 år, hon blev min mentor och hon hade även Lasse, en handvärgpudel som fick bli pappa till den första kullen.

Om man har funderingar kring dvärgpudel, om det är rätt ras för en, är det bara att kontakta mig. Jag har flera års erfarenhet med rasen och kan det mesta. Mina tre privata hundar är även dvärgpudlar, så ni kan tänka er hur fäst jag är i den rasen.