Mina Hundar

Ska nu berätta lite mer om mina hundar. Har tre dvärgpudlar, alla är lika söta och duktiga, de är födda här på min gård. De två äldsta är 4 år och heter Lissie och Missy, den yngsta är Jessie på 1 år. Alla tre har äntligen börjat komma riktigt bra överrens. I början var de två största lite emot Jessie, men ju mer tiden gick och tack vare specialinlärning för de äldre gick det bra. Det finns några enkla saker man kan försöka lära sina äldre hundar för att kunna bemöta den nya på ett mycket bättre sätt, samma sak gäller för den nya valpen.

Lissie och Missy är syskon, dem föddes här på gården och var en av de första kullarna som jag födde upp. Deras mamma, Betty, var min allra första dvärgpudel, henne har jag mycket att tacka för. Det var tack vare henne som jag bestämde mig att starta en hunduppfödning, då det är en riktigt härlig hundras på alla sätt och vis. Jag har märkt med tiden att fler och fler önskar att skaffa mindre hundar, dvärgpudlar är mycket passande, om man är ute efter en mindre hundras. Betty var en duktig mamma, som jag även tävlade agility med, men hon gick tyvärr bort för 2 år sedan.

Både Missy och Lissie har jag lärt upp att nosa rätt på tryffel . I de skånska landskapen går det ibland att hitta det, men det går mycket lättare när jag har mina hundar med i de områden som där kan finnas den exklusiva svampsorten. Även annan svamp som kantareller och karljohan finner de. Då blir matte glad!

Jessie är 1 år, hon är min lilla ögonsten som håller på att komma igång med utställningar. Jag tänkte att vi ska försöka tävla i det senare, hon verkar tycka om det och är redan otroligt duktig. Pudlar är väldigt villiga till att lära sig nya saker.

När vi inte tränar eller behöver vara hemma på gården åker vi gärna ner en sväng till sjön för att bada, vilket de är helt förälskade i. Det är så himla kul varje gång, även den yngsta hunden Jessie börjar bli lydig utan att behöva ha henne i koppel.

Som sagt är pudel en helt fantastisk hundras, fram för allt dvärgpudel. Väldigt enkel att tas med och lär sig snabbt. Om du funderar på att skaffa hund, kan jag varmt rekommendera en dvärgpudel.